Jakość produktów to dla Lubelli priorytet, łączymy tradycję z nowoczesnymi technologiami. Ponad 130-letnie doświadczenie w zakresie przetwórstwa zbóż oraz starannie opracowane i ciągle udoskonalane receptury łączymy z wiedzą naszych pracowników i możliwościami, jakie daje współczesna technologia. Wszystko po to, aby wypełnić najwyższe standardy na każdym etapie powstawania naszych produktów i w efekcie dostarczyć na rynek wyroby o stałej, gwarantowanej jakości. Stale inwestujemy w pozyskiwanie i wdrażanie nowych technologii. Dzięki temu Lubella utrzymuje pozycję lidera rynku i często wyznacza nowe trendy rynkowe.
Lubella posiada bardzo nowoczesne linie produkcyjne, kilkuetapowy system kontroli procesu produkcji, dzięki którym może dostarczać konsumentom produkty o gwarantowanej jakości.
Lubella prowadzi produkcję w oparciu o wdrożone procedury, zgodnie z wymaganiami certyfikowanego międzynarodowego standardu IFS Food.
Do produkcji firma używa tylko surowców najwyższej jakości dostarczanych przez najlepszych i sprawdzonych dostawców. Makaron Lubella wytwarzany jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać z niej mąkę, dzięki której makaron jest odpowiednio twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że makaron Lubella nie skleja się i zachowuje naturalny zapach oraz złocisty kolor.