Wartość odżywcza
|
w 100 g suchego produktu
|
w 100 g ugotowanego produktu
|
Enegria
|
1547 kJ / 366 kcal
|
802 kJ / 190 kcal
|
Tłuszcz
|
3,3 g
|
1,8 g
|
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,7 g
|
0,3 g
|
Węglowodany
|
66 g
|
33 g
|
- w tym cukry
|
1,9 g
|
1,8 g
|
Błonnik
|
3,9 g
|
3,5 g
|
Białko
|
16 g
|
8,6 g
|
Sól
|
0 g
|
0,01 g**
|
Fosfor
|
350 mg (24%)*
|
171 mg (24%)*
|
Magnez
|
82 mg (15%)*
|
58 mg (15%)*
|
Żelazo
|
4,3 mg (15%)*
|
2,1 mg (15%)*
|
Cynk
|
3,2 mg (17%)*
|
1,7 mg (17%)*
|
Miedź
|
0,40 mg (24%)*
|
0,24 mg (24%)*
|
Mangan
|
1,7 mg (43%)*
|
0,85 mg (43%)
|
*% referencyjnej wartości spożycia
** nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu