Wartość odżywcza
|
w 100 g suchego produktu
|
w 100 g ugotowanego produktu
|
Enegria
|
1410 kJ / 334 kcal
|
802 kJ / 190 kcal
|
Tłuszcz
|
2,2 g
|
1,8 g
|
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,4 g
|
0,3 g
|
Węglowodany
|
61 g
|
33 g
|
- w tym cukry
|
5,8 g
|
1,8 g
|
Błonnik
|
11 g
|
3,5 g
|
Białko
|
12 g
|
8,6 g
|
Sól
|
0 g
|
0,01 g**
|
Fosfor
|
303 mg (43%)*
|
155 mg (22%)*
|
Żelazo
|
4,1 mg (29%)*
|
2,1 mg (15%)*
|
Cynk
|
3,1 mg (31%)*
|
1,6 mg (16%)*
|
Miedź
|
0,34 mg (34%)*
|
0,17 mg (17%)*
|
Mangan
|
1,8 mg (90%)*
|
0,90 mg (45%)
|
*% referencyjnej wartości spożycia
** nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu