Wartość odżywcza
|
w 100 g suchego produktu
|
w 100 g ugotowanego produktu
|
Enegria
|
1454 kJ / 344 kcal
|
717 kJ / 170 kcal
|
Tłuszcz
|
2,3 g
|
1,6 g
|
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,5 g
|
0,3 g
|
Węglowodany
|
62 g
|
29 g
|
- w tym cukry
|
4,9 g
|
1,8 g
|
Błonnik
|
15 g
|
4,9 g
|
Białko
|
15 g
|
7,4 g
|
Sól
|
0 g
|
0,03 g**
|
Fosfor
|
294 mg (42%)*
|
140 mg (20%)*
|
Żelazo
|
4,50mg (33%)*
|
2,4 mg (17%)*
|
Cynk
|
3,0 mg (30%)*
|
1,5 mg (15%)*
|
Miedź
|
0,35 mg (35%)*
|
0,2 mg (20%)*
|
Mangan
|
2,0 mg (100%)*
|
1 mg (50%)
|
*% referencyjnej wartości spożycia
** nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu